CHITUNING OP MAAT BIJ BOSZ AUTOMOTIVE

STAGE 1 PROMO CHIPTUNING AL VOOR €249,- I.P.V. €325,-

Wat is chiptuning?

Onder chiptuning wordt verstaan dat het motor management systeem (Ecu) softwarematig wordt aangepast zodat de auto meer vermogen kan genereren en tegelijkertijd minder verbruikt (chiptuning). Wat er werkelijk gebeurt, is dat het verbrandingsproces wordt geoptimaliseerd. De software wordt zodanig aangepast dat er op elk gegeven moment de optimale zuurstof- en brandstof wordt geïnjecteerd in de motor. Door middel van chiptuning worden er betere resultaten behaald met dezelfde hoeveelheid brandstof. Door de toename in vermogen en koppel, haalt u in theorie eerder uw voet van het gaspedaal af, omdat u met minder kracht de gewenste snelheid behaalt. Zo wordt er ook een lager verbruik gerealiseerd.

VOORDELEN

√ Meer vermogen

√ Meer souplesse

√ Tot wel 10% zuiniger rijden

PRIJSLIJST

Hieronder vind je een overzicht van alle diensten welke wij aanbieden. Tevens vind je hier een beeld van de bijbehorende prijzen. Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen afwijken, maar dit laten wij van te voren altijd even weten. De getoonde prijzen zijn Exclusief BTW.

BENZINE
 • STAGE 1 V.A €249,-
 • STAGE 1 DSG/ZF AUTOMAAT V.A €249,-
 • POPS & BANGS €200,-
 • START/STOP DEACTIVEREN €150,-
 • DTC'S WEGSCHRIJVEN €200,-
 • STAGE 2 V.A €350,-
 • STAGE 2 AUTOMAAT V.A €325,-
 • STAGE 3 OP AANVRAAG
 • Goodies: Vmax & tuning certificaat
 • Luchtfilters, downpipes, overig op aanvraag.
DIESEL
 • STAGE 1 V.A €249,-
 • STAGE 1 DSG/ZF AUTOMAAT V.A €249,-
 • Adblue softwarematig V.A €250,-
 • START/STOP DEACTIVEREN €150,-
 • DTC'S WEGSCHRIJVEN €200,-
 • STAGE 2 V.A €350,-
 • STAGE 2 AUTOMAAT V.A €325,-
 • STAGE 3 OP AANVRAAG
 • Goodies: Vmax & tuning certificaat
combo
 • STAGE 1 & DSG/ZF /AUTOMAAT  STAGE 1 €450,-
 • STAGE 2 & DSG/ZF/ AUTOMAAT STAGE 2 €650,-
 • Vermogensmeting in combinatie met tune €65,- i.p.v. €89,-.

ChipTuning: Maak optimaal gebruik van de prestaties van uw auto met ECU-programmering

meer vermogen van uw voertuig

STAGE 1

Met een stage 1 ECU remap kunt u de prestaties van uw auto verbeteren zonder dat u andere onderdelen hoeft te wijzigen. Dit is een geweldige manier om het maximale vermogen uit uw auto te halen, terwijl u tegelijkertijd de betrouwbaarheid van de standaard motoropstelling behoudt. Onze deskundige technici kunnen u helpen bij het uitvoeren van deze remap en ervoor zorgen dat uw auto beter presteert dan ooit tevoren.

STAGE 2

Als u op zoek bent naar aanzienlijke prestatieverbeteringen voor uw auto, dan zijn Stage 2-upgrades iets voor u. Deze upgrades omvatten onder andere de installatie van nieuwe inlaat-, downpipe- en/of uitlaatcomponenten, en indien nodig ook een intercooler. Bovendien wordt de ECU opnieuw geconfigureerd om de nieuwe onderdelen te matchen en de prestaties te optimaliseren. Vragen? We helpen je graag persoonlijk verder.

STAGE 3

Voor nog grotere prestatieverbeteringen bieden stage 3-upgrades dezelfde voordelen als stage 2, maar met de extra boost van geüpgradede brandstofsysteem- en turbocomponenten.

IMPRESSIE

VERMOGENSMETING DYNO

Met de huidige, moderne meettechnieken komen er nieuwe, innovatieve producten op de markt om het vermogen van een auto te meten. Een mooi voorbeeld hiervan is een mobiele testbank voor het meten van vermogen, koppel, acceleratie en andere parameters van personenauto’s. Metingen kunnen worden gedaan aan voertuigen met elk type aandrijving. Hier is geen vermogenslimiet aan verbonden.

 • Vermogensmeting €65,- in combinatie met tune.

hOE WERKT HET?

STAP 1 DIAGNOSE

Diagnose voertuig

DIAGNOSE

Je auto wordt uitgelezen met een diagnose module. Bij eventuele opmerkingen (in de huidige staat van de auto) word je geïnformeerd over de inhoud.

STAP 2 VOORBEREIDING

Voorbereiding software

DOWNLOADEN VAN DE MOTOR MANAGEMENT SOFTWARE

Het origineel wordt opgeslagen voor bewerking in stap 3. Dit neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

Stap 3 Software schrijven

Software op maat

TUNING VAN DE MOTOR MANAGEMENT SOFTWARE

Op basis van het origineel wordt de software op maat bewerkt voor optimale prestaties. Dit neemt ongeveer 1 uur in beslag.

Stap 4 Getunde software

Getunde software inlezen

 

INLEZEN VAN DE AANGEPASTE MOTOR MANAGEMENT SOFTWARE

De maatwerk software wordt gevalideerd en geschreven naar de auto. Dit neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

Stap 5 Controle

Testrit en controle

TESTRIT TER CONTROLE

Wij rijden een stukje om te controleren of alles naar wens is. Vervolgens wordt je auto opgeleverd met certificaat en garantie.

 

Klantvriendelijkheid en perfectie staan bij ons hoog aangeschreven.

Stap 6 Afronding

Je kunt met een glimlach terug naar huis 🙂

Waarom chiptunen bij Bosz Automotive?

CHIPTUNEN OP MAAT

Een software tuning wordt bij ons voor elke auto perfect op maat en per auto gemaakt.

Wij streven naar 100% klant tevredenheid. Een software Tuning wordt bij ons voor elke auto perfect op maat en per auto gemaakt.

Wij verhogen het vermogen van uw wagen en bieden u een comfortabeler en veiliger rijgedrag. Terwijl u geniet van extra vermogen kan uw verbruik bij elke rit tot 10% dalen.

Eerlijk advies

Diagnose en controle vooraf.

Wij houden rekening met het gebruik en staat van uw auto, elk voertuig wordt uitgebreid nagekeken en uitgelezen op foutcodes voordat we overgaan tot herprogrammatie.

 

Indien onze specialist twijfelt om welke reden dan ook gaan wij niet over tot het tunen van de auto. Diverse voorbeelden zijn bijvoorbeeld: motorstoring, verkeerde waardes tijdens loggen, slecht schakelende automaatbak etc. Een auto dient immers 100% in orde te zijn om deze te kunnen voorzien van chiptuning.

Mogelijkheden

Motor en transmissie tuning
 • Motor Stage 1,2,3,4
 • Automaatbak/  DSG tunen
 • Pops & bangs
 • V-MAXX OFF
 • AdBlue uitschakelen
 • EGR/ DPF uitschakelen
 • ETC

Kwaliteit

Allerbeste diagnose apparatuur.

Wij maken uitsluitend gebruik van de beste diagnose en chiptune apparatuur die beschikbaar zijn in de automotive branche. Wij streven steeds naar innovatie op de allernieuwste modellen.

Ervaring

Onze ervaren en gediplomeerd personeel speelt natuurlijk een grote rol voor onze kwaliteit en kennis.

Klantvriendelijkheid en perfectie staan bij ons hoog aangeschreven.

betaalbaar

Marktconforme prijzen

Wij hanteren marktconforme prijzen voor de kwaliteit die wij leveren. Uw auto Chiptunen kan al vanaf €249,-

FAQ. VEEL GESTELDE VRAGEN

Is chiptuning veilig voor mijn auto?

Absoluut! Chiptuning is een veilige manier om de prestaties van uw auto te verbeteren, zolang het wordt gedaan door professionals die weten wat ze doen. Onze technici zijn ervaren en getraind om de afstemming op de juiste manier uit te voeren, met als doel om de prestaties van uw auto te verbeteren zonder de betrouwbaarheid in gevaar te brengen. 

We gebruiken alleen de beste en nieuwste apparatuur en nemen alle nodige veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat uw auto in goede handen is. Bij Bosz Automotive zijn we toegewijd aan het bieden van veilige en betrouwbare afstemmingsoplossingen voor onze klanten.

Wat is het verschil tussen een stage 1 en stage 2 tuning?

Stage 1-tuning is de eerste stap in het tunen van uw auto en omvat meestal softwarematige aanpassingen aan het motormanagementsysteem. Deze aanpassingen kunnen het vermogen en koppel van uw auto met wel 20-30% verhogen. Stage 2-tuning gaat daarentegen een stap verder en omvat meer uitgebreide aanpassingen, zoals het installeren van een grotere turbocompressor of intercooler, wat kan leiden tot nog grotere winsten in vermogen en koppel. De specifieke aanpassingen die nodig zijn voor stage 2-tuning, hangen af van het merk en model van uw auto. Onze ervaren technici kunnen u helpen bepalen welke fase van tuning geschikt is voor uw auto, op basis van uw prestatiedoelen en budget.

Heeft tuning invloed op de levensduur van de motor?

Bij een correct uitgevoerde afstemming van uw auto is het belangrijk om te weten dat dit geen significante invloed heeft op de levensduur van de motor. Sterker nog, in sommige gevallen kan prestatieafstemming zelfs de levensduur van de motor verlengen door de belasting van de motorcomponenten te verminderen. Het is echter van cruciaal belang om een gerenommeerde tuner te kiezen die ervaring en expertise heeft in het specifieke merk en model van uw auto. Bovendien moet deze tuner rekening houden met de limieten en mogelijkheden van de motor bij het uitvoeren van de tune, om de veiligheid en betrouwbaarheid van uw auto te waarborgen. Naast een goede afstemming, is regelmatig onderhoud essentieel om de levensduur van uw motor te behouden. Slijtage onderdelen slijten altijd desondanks het tunen of niet. Bij het tunen wordt er extra vermogen gevraagd en worden onderdelen meer belast.  U zult begrijpen ondanks dat onze tuning binnen de veilige marges zit dat wij geen garantie kunnen geven op mechanische delen bij een voertuig met meer dan 50.000KM. Denk dan bijvoorbeeld aan; koppeling, bak, turbo, aandrijfassen, gasklephuis, bougies/bobines etc. Dit zijn ''slijtage'' onderdelen die bij bepaalde km standen vervangen dienen te worden met of zonder het tunen. Er komt natuurlijk wat vermogen bij en onderdelen worden hierbij meer belast zelf bij een ECOtune. 

 

Bij onze diensten staan ​​kwaliteit en klanttevredenheid centraal. 

Heeft de versnellingsbak extra tuning nodig voor een stage 1?

Natuurlijk kan het afstemmen van de motorprestaties invloed hebben op de transmissie van uw auto, afhankelijk van het specifieke model en de staat van de transmissie. Onze stage 1-tuning richt zich voornamelijk op het vermogen en koppel van de motor en vereist doorgaans geen extra aanpassingen aan de transmissie. Als uw auto echter bekend is om zwakke of beperkte transmissieprestaties, kunnen onze technici aanvullende upgrades of aanpassingen aanbevelen om de levensduur en prestaties bij een hoger vermogen te garanderen.

Kan ik terugkeren naar standaard als ik de tuning wil verwijderen?

Uw auto kan altijd terug naar origineel. Origineel maken van de motorsoftware bij bv een dealerbezoek of verkoop van de auto tegen gereduceerd tarief van €95,-.

SOFTWARE GARANTIE

Softwaregarantie is een term die veel gebruikt wordt, maar wat wordt hier nu mee bedoeld? Software slijt niet, vergaat of verandert niet. Bij Bosz automotive krijg je standaard 5 jaar softwaregarantie op alle chiptuning stages, Software kan niet slijten.

 

Mocht er een dealer software update zijn geweest dan kost het opnieuw tunen van de auto slechts €95,-.

Valt uw auto onder fabrieksgarantie dan is het raadzaam de volgende zaken in acht te nemen. Een dealer kan zien dat een auto niet beschikt over de originele software. Dit geldt voor chiptuning maar ook voor een fabrieksupdate of andere software-oplossing. Wilt u het risico zo klein mogelijk maken dat een dealer een chiptuning, fabrieksupdate of andere software-aanpassing detecteert, dan raden we aan de auto tijdens een dealerbezoek origineel te laten maken.

Let op! Bosz Automotive  aanvaardt geen enkele vorm van aansprakelijkheid.  Wanneer een dealer toch een chiptuning opmerkt en hierdoor (fabrieks)garantie afwijst of vroegtijdig beëindigt. Dit geldt ook bij origineel gemaakte software.

Voor al onze garanties gelden de algemene voorwaarden. Wij willen er op wijzen dat deze garantie niet overdraagbaar is aan derden. De garantie is alleen van kracht tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.

BOEK EEN AFPSRAAK OF STEL EEN VRAAG

Neem vrijblijvend contact met ons op voor wat wij kunnen betekenen voor jouw voertuig.

Example Title

bOSZ AUTOMOTIVE

Heeft u een vraag over ons aanbod, bedrijf of onze diensten? Neem gerust contact met ons op. Wij zullen er alles aan doen u zo goed mogelijk te helpen.

Bosz Automotive
Grote esch 806
2841MJ Moordrecht

info@boszautomotive.nl

Telefonisch contact

Afdeling Voertuigen; T:06-40182475
Overige diensten; T:06-28649665
Maandag

10:00 - 17:00

Dinsdag

09:30 - 17:00

Woensdag

09:30 - 17:00

Donderdag

09:30 - 17:00

Vrijdag

09:30 - 17:00

Zaterdag

10:30 - 17:00

Zondag

Gesloten

Uitstekend
Gebaseerd op 55 recensies
Michel Okkerse
Michel Okkerse
09/10/2023
Zeer vriendelijk ontvangen en geholpen. Hadden gelijk tijd voor me. Vakkundige montage van front splitter . Zeer goede prijs van zowel de splitter als de montage kosten. Kan dit bedrijf Zeer aanbevelen.
Jefta Visser
Jefta Visser
02/10/2023
Erg goed bedrijf, personeel vakkundig en heel vriendelijk. Het eindresultaat van de gespoten Remklauwen was perfect en zeer mooi. Ik zal dit bedrijf zeer aanraden. J.Visser De Meern
Mariette
Mariette
27/09/2023
Ontzettend goed geholpen door 2 vriendelijke jongens. Niets is teveel. Buiten een mooi staaltje vakwerk (rode remklauwen) ook nog tijd om deurlampjes in te zetten. Echt dik tevreden!!
kim jansen
kim jansen
18/08/2023
Heb een splitter hier besteld en ben zeer te tevreden,super aardige eigenaar die heeft mij onwijs goed en vriendelijk geholpen ,als ik 10 sterren mocht geven ,had ik er 11 gegeven
Rune Bokken
Rune Bokken
01/08/2023
Top bedrijf. Had zelf heel veel vragen over een product en deze hebben ze allemaal netjes en snel beantwoord.
Aly Dedi
Aly Dedi
25/07/2023
Zeer eerlijke vriendelijk mensen top auto van jullie gekocht dank jullie wel
Deniz Boztepe
Deniz Boztepe
23/06/2023
Ik ben zweer tevreden met jullie jongens hartelijk dank voor de prachtige caddy goeie service jullie nemen goeie handelingen en ik kom zeker terug voor die mooie velgen. Gr. Dennis
T B (TB)
T B (TB)
05/06/2023
Super Service, sehr freundliche kompetente Inhaber. Schnelle Lieferung und sehr gute Qualität
Jacko
Jacko
17/05/2023
Toppers! Altijd vriendelijk en helpen je graag!